Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Eskişehir Sanayi Odası, Mekatronik Uzmanlık Programı gibi istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına yenisi ekledi. Bu kapsamda mekanik ve elektronik sistemlere yönelik bakım ve onarım temelli eğitimler verilecek. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, bu programın amacının Eskişehir sanayisinin nitelikli ve kalifiyeli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen "Genç İstihdamı" teması çerçevesinde BEBKA'nın desteğiyle düzenlenecek ücretsiz program 5 Haziran'da başlayacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler FESTO TR onaylı sertifika da alacaklar. Başvuru için son tarih 31 Mayıs 2023.

BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak, bölgede genç istihdamına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Ticaret sanayi odaları, mesleki eğitim merkezleri ve organize sanayi bölgeleri gibi kurumlarla işbirliği halinde ihtiyaç duyulan iş gücünün tespit edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Mekatronik Uzmanlık Programı sonrasında bölgede nitelikli iş gücü kaynağı oluşturacaklarını ve gençlere istihdam imkânı sunacaklarını söyledi.