Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da düzenlenen Türkiye, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonaları başladı. Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen organizasyonda, 10 farklı ülkeden 185 sporcu mücadele ediyor. Şampiyonalarda MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX senior, veteran, kadınlar, 50cc, 65cc ve 85 cc kategorilerinde yarışlar yapılıyor. İlk gün antrenman ve sıralama turları gerçekleştirilen şampiyonalarda, sporcular kürsüye çıkmak için mücadele ediyor. Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası'nın üçüncü ayak yarışı, BMU Motokros Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışı ve Türkiye Motokros Şampiyonası'nın ilk yarışı, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenleniyor. Şampiyonanın son yarışları 21 Mayıs Pazar günü yapılacak.


Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, dünyanın en iyi motokros parkurlarından biri olan Afyonkarahisar'da 3 büyük organizasyonu bir arada sporseverlere yaşatmanın mutluluğunu dile getirdi. Uçar ayrıca, rekor bir katılımla gerçekleşen organizasyona 10 farklı ülkeden 34 yabancı sporcunun da katıldığını belirtti. Başkan Uçar, bugün serbest antrenmanlar ve sıralama turları gerçekleşeceğini, yarın ise muhteşem bir finale sahne olacaklarını söyledi.