Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de bir esnafın papağanı ilginç bir hale geldi. Adana'dan aldığı Pala isimli papağanı, dükkanında maskot olarak kullanmak isteyen Ruşen Ali Can, mağazasının önüne kafesiyle birlikte koymuştu. Ancak papağan, Eskişehir'de kargalara özenip onların seslerini taklit etmeye başladı ve konuşmayı da unuttu. İşletme sahibi Can, bu duruma oldukça şaşırdı. Müşterilere "Hoş geldiniz" diyeceği yerde karga gibi bağıran Pala, çevrenin yoğun ilgisini çekmeye başladı. Can, kuşunu tekrar konuşmayı öğretmek için kolları sıvadı.

Ruşen Ali Can, "Adana'ya gidip alıp geldik papağanımızı. Beyaz eşya mağazamız var, işletmemizin önünde dursun, hani maskotumuz olsun istedik. Daha sonra çevreden, insanlardan yoğun ilgi görmeye başladı. Bu bulunduğumuz bölgede çok yoğun bir şekilde kargalar bulunuyor. İlk geldiğinde konuşabilme özelliği vardı ama kargaların sesini duya duya artık konuşmayı unutup karga sesi çıkarmaya başladı. Buradan gelip geçen herkese karga gibi davranıyor" diye konuştu.

Can, papağanının karga sesiyle çevreyi irkilttiğini ve müşterileri karşılamak yerine karga gibi davrandığını söyledi. Pala'nın ilk geldiğinde güzel bir şekilde konuşabildiğini fakat Eskişehir'e gelince karga gibi davrandığını belirtti. Ancak Can, kuşunu hala konuşmayı öğrenmeye teşvik ediyor.