Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Eskişehir'deki Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nden Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, Mezoterapi yöntemi hakkında bilgi verdi. Mezoterapinin organ patolojilerinin iyileşmesini sağlamak için bitkisel ve farmakolojik ilaçların enjekte edildiği bir uygulama metodu olduğunu belirten Dr. Barutçu, ağrı tedavisinde yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi. Mezoterapinin en ön sırada kullanıldığı alanların ağrılar olduğunu ifade eden Dr. Barutçu, tedavi etkinliğinin artmasına yardımcı olan bölgesel, küçük dozda ve özel tekniklerle verilen ilaçların sorunun bulunduğu yere en iyi çözüm olduğunu belirtti.

Mezoterapide ağızdan verilen ilacın çok küçük miktardaki bir dozunun kullanıldığını söyleyen Dr. Barutçu, verilen ilacın sindirim sistemi, böbrek ve karaciğer yoluna başvurmadan, etki edeceği bölgeye ulaşmasına imkan sağlandığını belirtti. Dolayısıyla bizzat hekim kontrolünde verilen ilaçların yan etkilerinin azaldığını ifade eden Dr. Barutçu, uygulamanın her seans için geçerli olduğunu ve hastanın ilacı yanlış zamanda, uygun olmayan dozlarda kullanmasının sorunlarını ortadan kaldırdığını belirtti.

Mezoterapinin kas iskelet sistemi, damar sistemi hastalıkları ve estetik sorunlar başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyleyen Dr. Barutçu, romatizmal hastalıklar, kemik ve kıkırdak hastalıkları, siyatik, baş ağrıları, yumuşak doku spor yaralanmaları gibi sorunlara yönelik destekleyici bir tedavi yöntemi olduğunu kaydetti.

Yan etkileri arasında kızarıklık, kanama, alerjik reaksiyon, morluk, enfeksiyon gibi etkilerin nadir görülebildiğini ifade eden Dr. Barutçu, Mezoterapi uygulanacak hastaların öncesinde bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.