Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

1985 Alman yapımı minibüs, geçmişte Anadolu Üniversitesi personel taşıma aracı olarak kullanılmış ama deformasyonlar ve parça çürümeleri nedeniyle atıl hale gelmişti. Sefa Sorbil ve ortağı, aracı 350 bin lira harcayarak karavana çevirdiler ve Türkiye turu planlıyorlar. Karavanın içinde ocak, yatak, mutfak dolabı, televizyon ve diğer eşyalar bulunuyor. Yapılan tadilat yaklaşık bir yıl sürdü. Sahipleri, araçlarının klasik yapısının trafikte oldukça ilgi çektiğini belirtiyorlar.

Sefa Sorbil, aracın birkaç yıl önce kullanımdan kaldırıldığını ve hurdaya ayrıldığını söylüyor. Ancak kendilerinin araca yeniden hayat vermek için 1985 model minibüsünü tamamen sıfırdan karavana çevirdiklerini ifade ediyor. Kerim Çalık da minibüsün içinden tamamen sökerek onarımlar yaptıklarını, aracın şimdi son aşamalara geldiğini ve yakında teslim edileceğini belirtiyor.

Elde ettikleri karavan için 350 bin lira harcadıklarını açıklayan Sorbil, araçlarının şimdi her şeyiyle tamamlanmış olduğunu ve sadece elektrik ve ses sisteminin kaldığını ifade ediyor. Çadırdan başladıkları kampçılık hayatlarına karavana dönüştürdükleri eski minibüsleriyle devam etmek istiyorlar.