Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Emirdağ'da, ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından teknik takibi ve koordinasyonu yapılan seralarda, 53 yıllık Ata Domates Tohumu Fideleri üretildi. Bu fidelere, Ata Tohumlarının Yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Kaymakam Osman Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu başkanlığında vatandaşlara dağıtım yapıldı.

Kaymakam Bilici, dağıtılan tohum fidelerinin vatandaşlar için bir geçim kaynağı oluşturacağına, tüketici taleplerini karşılamaya ve yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli bir adım olduğunu belirtti. Atalık tohumların üretilmesi ve kullanılması, yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük bir öneme sahip olmasının yanı sıra, tarımsal üretimde bu tohumların kullanımı da oldukça faydalıdır. Bu fikirle hazırlanan etkinliğe, 6600 adet Ata Domates Tohumu fidesi ve 5500 adet çiçek fidesi dağıtılırken, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku da katılım göstermiştir.