Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri

24 Mayıs'ta gerçekleşen önemli tarihi olaylardan bazıları şunlardır:


1924 yılında, Osmanlı Anadolu Demiryolları (CFOA) Şirketi, yabancı şirketlerin işletmeciliğinden çıkarıldı ve millileştirilmesi için Anadolu-Bağdat Demiryolları Müdiriye-i Umumiyesi kuruldu. Bu, demiryolu hizmetlerinin Türkiye'nin kontrolüne geçmesi açısından önemli bir adımdı.


1979'da, yüzde 85'i yerli malzeme ile üretilen ilk Türk uçağı olan 'Mavi Işık 79-XA', Kayseri İkmal Merkezi'nde başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirdi. Bu olay, Türkiye'nin uçak üretme kapasitesinin bir göstergesi oldu.


1981'de, Türk Hava Yolları'na ait "Haliç" adlı uçak, 4 kişi tarafından kaçırıldı ve Bulgaristan'a yönlendirildi. Kaçıranlar, 47 yandaşlarının cezaevinden serbest bırakılmasını talep etti, ancak talepleri kabul edilmedi ve ertesi gün yakalandılar.


Son olarak, 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu bir göç süreci başladı. Bu olay, Türkiye'nin demografik yapısında önemli değişikliklere yol açtı.


Bu olaylar, Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve politik tarihinde önemli etkileri olan önemli tarihi olaylardır.