Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), "Projeci Oda" olma unvanını koruyor. ATSO, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) programı kapsamında, mermer sektörünün ihracatını artırmak amacıyla "Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth" adlı bir proje hazırladı ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Ticaret Bakanlığı'nın incelemeleri sonrasında, ATSO'nun UR-GE projesi kabul edildi.

Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth projesi, 3 yıl sürecek ve ATSO üyesi 32 mermer şirketinin yer alacağı bir proje. Ticaret Bakanlığı, projenin birçok kapsamında önemli destekler sağlayacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için Ticaret Bakanlığı'nın 61 milyon TL'ye kadar hibesinden yararlanılacak. Projenin içeriği arasında İhtiyaç Analizi, Eğitim, Danışmanlık, Tanıtım, Proje Hazırlık Evresi, Dış Ticaret Yönetimi, Markalaşma, Ortak Pazar Araştırmaları, B2B (İkili İş Görüşmeleri), Tesis ve Mesleki Kuruluş Ziyaretleri, Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri, Stantlı Yurtdışı Fuar Katılımı ve Sanal Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri gibi birçok başlık yer alıyor.

Afyonkarahisar'da ihracatı geliştirmek için, ATSO daha önce "Doğaltaş Sektörü İhracatı Artırma", "Doğaltaş Sektörü Güç Birliği" ve "Afyonkarahisar Makine Sektörü Kümelenmesi" adlı UR-GE projelerini uygulamıştı. Bu projeler sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Avustralya, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkeler ziyaret edilerek fuar gezileri, ikili iş görüşmeleri ve toplantılar gibi faaliyetler gerçekleştirilmişti.