"YSK'nın kesin sonuçları açıklamasının ardından yemin töreni ve kabine açıklaması yapılacak''...

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 28 Mayıs seçimlerinin ardından A Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi büyük bir farkla kazandığını ve Türk siyasi tarihinde bir rekor kırdığını belirtti.

Kalın, muhalefetin seçim sürecinde yaptığı hatalara da değindi. Kalın, "Muhalefet ders çıkarmalı. Vatandaşı küçümseyen dil kullanmamalılar. PKK'lıların destek açıklamasına ses çıkarmadılar. Kılıçdaroğlu 2. turda ötekileştiren bir kampanya yürüttü." dedi.

Kalın, yeni dönemde atılacak adımlara ilişkin de bilgi verdi. Kalın, "YSK'nın kesin sonuçları açıklamasının ardından yemin töreni ve kabine açıklaması yapılacak. Cumhurbaşkanımız yemin ettikten sonra uluslararası misafirlerin ve liderlerin katılacağı bir göreve başlama töreni düzenlenecek." diye konuştu.

Kalın, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini de duyurdu.