Bu icat, diş hekimliği alanında büyük bir devrim anlamına geliyor

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çinli doktorlar, hasar görmüş ve çürümüş dişleri normale döndüren bir madde icat etti. Bu madde, diş minesinin kendini yenilemesini sağlayan bir protein olan amelogenin içeriyor. Bu protein, dişlerin gelişimi sırasında doğal olarak üretilir, ancak daha sonra kaybolur. Çinli doktorlar, amelogenin içeren bir jel geliştirerek, bu jeli hasarlı dişlere uyguladılar. Jel, diş minesinin yeniden büyümesini ve çürümenin durdurulmasını sağladı .

Bu icat, diş hekimliği alanında büyük bir devrim anlamına geliyor. Dişlerin delinmesi veya çekilmesine gerek olmadığı, hâliyle diş hekimine de ihtiyaç kalmadığı söylenebilir. Ancak bu madde henüz klinik deneylere tabi tutulmadığı için, güvenliği ve etkinliği tam olarak kanıtlanmış değil. Ayrıca bu madde, dişlerin sadece küçük hasarlarını onarabiliyor. Büyük hasar görmüş veya eksik olan dişler için başka yöntemlere ihtiyaç duyuluyor .