Murat Dağı'nın eşsiz güzelliklerini keşfetmek ve şifalı sularından faydalanmak için bu tesisi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Muratdağı Termal Turizm Merkezi, Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Murat Dağı'nda yer alan ve hem termal hem de kış turizmi sunan bir tesistir. Termal Turizm Merkezi'nde Koca Hamam ve Hacıdânâ Hamamları adlı iki tarihi hamam bulunmaktadır. Bu hamamlar, **TCSanayi KalkinmaAjansGM** koordinasyonunda desteklenen bir proje ile yenilenmiş ve hizmete girmiştir .

Termal Turizm Merkezi'nde ayrıca apart daireler, bungalov evler, açık havuz ve kayak pisti gibi konaklama ve eğlence imkanları da mevcuttur. Termal suların sıcaklığı 37-43 derece arasında değişmekte ve romatizma, deri, kadın hastalıkları, sinir ve kas rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa şifa olmaktadır . Termal Turizm Merkezi, doğa severler için de birçok güzelliği barındırmaktadır. Murat Dağı, zengin bir bitki ve kuş çeşitliliğine sahip olup, Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından önemli bir bitki ve kuş alanı ilan edilmiştir. Murat Dağı'nda kamp yapabilir, alabalık yiyebilir, çuha çiçekleri, orkideler ve ters lale gibi nadir bulunan çiçekleri görebilirsiniz.

Muratdağı Termal Turizm Merkezi'ni ziyaret etmek isteyenler için Gediz'e 30 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtelim. Murat Dağı'nın eşsiz güzelliklerini keşfetmek ve şifalı sularından faydalanmak için bu tesisi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.