Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri

Bugün tarihte olanları özetleyebiliriz:


- 1799 yılında Napolyon Bonapart, Akka'da aldığı yenilginin ardından savaş meydanını Cezzar Ahmed Paşa'nın kuvvetlerine teslim etmek zorunda kaldı.


- 1859 yılında Londra'daki ünlü saat kulesi Big Ben ilk kez çalışmaya başladı. Big Ben, o günden bu yana Londra'nın sembolü olarak kabul edilir.


- 1933 yılında İstanbul Darülfünunu ile yer değiştirerek yeni bir üniversitenin kurulmasına karar verildi. Yeni üniversite, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet verecekti.


- 1946 yılında Varto ve Hınıs'ta meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem, büyük bir yıkıma sebep oldu. Depremde 839 kişi hayatını kaybetti ve 1991 ev yıkıldı.


- 1960 yılında Türk Millî Futbol Takımı ikinci kez Dünya Şampiyonu unvanını elde etti. Bu başarı, Türkiye futbol tarihinde önemli bir yerde durmaktadır.


- 1967 yılında ise Türkiye'deki bir hastaya ikinci kez yapay kalp kapakçığı takıldı. Bu operasyon, Türkiye'nin tıp alanındaki ilerlemesinin göstergesi olarak değerlendirildi.