Takım, 48 bin 627 proje arasından sıyrılarak büyük bir başarıya imza attı.

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren AKÜBİOTEK Takımı, 2023 TEKNOFEST'te Biyoteknoloji kategorisinde birinci oldu. Takım, 48 bin 627 proje arasından sıyrılarak büyük bir başarıya imza attı.

Takımın danışmanı Öğr. Gör. Tamer Aslan ve öğrenciler Dilek Sağlam ve Yağmur Kömürcü, Gün FM'in Kampüs programına katılarak projelerini anlattılar. Projelerinin amacının, biyolojik atıklardan biyoplastik üretmek olduğunu belirten takım üyeleri, bu sayede hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini söylediler.

Takım, TEKNOFEST'te elde ettikleri ödülün kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ve biyoteknoloji alanında daha fazla çalışma yapmak istediklerini ifade ettiler.

“Temiz ve içilebilir su herkesin hakkı”

Programda bilgiler aktaran Aslan, AküBioTek’in “Temiz ve içilebilir su herkesin hakkı” sloganıyla yola çıkan takım üyelerinin içme suyu depolarında tespit ettikleri bir sorundan yola çıkarak projelerini geliştirdiklerini belirterek, “Takımımız geliştirdikleri prototip ile depolardaki suyun daima içilebilir kalmasını sağlamayı hedeflediler” dedi.

“Özbekistan’a davet edildik”

“Takımımız adına bir başka güzel gelişme ise uluslararası katılımcıların da bulunduğu yarışmada AküBioTek takımı Özbekistan Dışişleri Bakanlığınca düzenlenecek sempozyum için Semerkant’a davet edildi” diyen AküBioTek Takımından Dilek Sağlam, AküBioTek’in TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde 48 bin 627 proje arasından birinciliği göğüslediğini belirtti.