Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla başlatılan "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda "Kişisel sınırlar, iyi-kötü dokunuş, 'hayır' diyebilme becerisi, çocuk ihmal ve istismarından korunma yolları, ailede mahremiyet ve dijital mahremiyet" başlıkları altında MEB'de görevli psikolojik danışmanlar tarafından öğretmen, öğrenci ve velilere eğitimler verildi.

Toplam 200 okulda görev yapan 1311 öğretmene online platformda dijital mahremiyet eğitimi verilirken, merkez ilçede ve bağlı köy, kasaba ve mahallelerdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile velilerine yüz yüze seminerler düzenlendi. Seminerler, her sınıf için ayrı olacak şekilde planlandı.

Afyonkarahisar Merkez ilçesinde, Mart ayı içinde 99 okulda toplam 9367 öğrenciye ve Nisan ayı içinde 101 okulda toplam 1072 veliye "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" eğitimleri verildi. Bu sayede, çocukların kişisel sınırlarını ve mahremiyetlerini koruma konusunda bilinçlenmeleri hedefleniyor.