Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri

1 Haziran tarihi birçok önemli olaya tanıklık etmiştir.

193 yılında, Roma İmparatoru Didius Julianus, bir suikast sonucunda hayatını kaybetmiştir. 1453'te ise Akşemseddin'in kıldırdığı Cuma namazıyla birlikte Ayasofya'da tarihinde ilk kez Cuma namazı kılınmıştır.

Modern Türkiye'nin temelleri de bu tarihte atılmıştır. 1911'de Türk Hava Kuvvetleri kurulmuş, ayrıca 1930'da Galata Köprüsü'ndeki 85 yıllık geçiş ücreti uygulamasına son verilmiştir.

1949'da Sümerbank bünyesinde Nazilli Basma Sanayi Müessesesi kurulmuştur ve bu kuruluş, Türkiye'nin tekstil sanayisinin gelişmesine önemli bir katkı sağlamıştır.

1963'te ise Bursaspor Futbol Kulübü kurulmuş ve Bursaspor, Türk futboluna önemli oyuncular ve başarılar kazandırmıştır.

2004'te, Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek olan hızlandırılmış trenin tanıtım seferi gerçekleştirilmiştir. Yahya Kemal Beyatlı Ekspresi, Ankara Garı'ndan İstanbul'a uğurlanmış ve Polatlı-Eskişehir arasında ilk kez 155 kilometreyi görerek Türkiye demir yollarının hız rekorunu kırmıştır. Tren, Ankara-İstanbul arasını 4 saat 56 dakikada katetmiş ve bu hizmet, Türkiye'nin demiryolu ulaşımında önemli bir dönüm noktası olmuştur.