Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Eskişehir'deki aktar Metin Ağılönü, sınav dönemine yaklaşılmasıyla birlikte ailelerin çocuklarının sınavlarda başarılı olması için hafızalarını güçlendirmeye yönelik taleplerinin arttığını belirtti. Vatandaşlar, aktar ve baharatçılarda bulunan şifalı bitkilerle çocuklarının hafızalarını güçlendirici bitkiler arayışına girdi. Ağılönü, özellikle Ginkgo Biloba, Çarkıfelek, Biberiye ve Ginseng bitkilerinin hafızayı güçlendirici özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Ağılönü, bu şifalı bitkilerin kullanımının öğrencilerin hafızalarını güçlendireceğinin altını çizerek, Gingko Biloba'nın beyindeki kılcal damarlardaki kanın hızlandırılması ve hücrelerin yenilenmesine yönelik özellikleri olduğunu ve beyin gücünü artırdığını söyledi. Çarkıfelek ve Biberiye'nin de dikkat toparlayıcı özellikleri bu bitkileri ideal hale getiriyor. Ginseng'in ise vücut direncini ve gücünü artırarak hem hafıza hem de bütün vücut için faydalı olabileceğini ifade etti.

Aktar, öğrencilerin sınava hazırlıkları için yaklaşık 15-20 gün önce kullanmalarının daha iyi olacağını ve bitkilerin kapsül veya ot şeklinde kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca Ağılönü, bu bitkilerin kullanımı ile öğrencilerin büyük bir fayda sağlayacağını vurgulayarak, herkese başarılar diledi.