Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Afyonkarahisar'da yürütülen bir proje kapsamında, 200 okulda görevli 1311 öğretmene dijital mahremiyet eğitimleri verildi. Bu proje, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirildi. Proje kapsamında, MEB'de görevli psikolojik danışmanlar tarafından "Kişisel Sınırlar, İyi-Kötü Dokunuş, 'Hayır' Diyebilme Becerisi, Çocuk İhmal ve İstismarından Korunma Yolları, Ailede Mahremiyet ve Dijital Mahremiyet" başlıklarında öğretmen, öğrenci ve velilere eğitimler verildi.

Merkez ilçede görev yapan 200 okulda görevli 1311 öğretmen, online platformda dijital mahremiyet eğitimleri aldı. Proje, merkez ilçede ve merkez ilçeye bağlı köy, kasaba ve mahallelerindeki rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan anaokulu, ilkokul ve ortaokul ve lise öğrencilerine ve velilere yönelik yüz yüze ve her sınıf için ayrı olacak şekilde seminerler düzenlendi. Mart ayı içinde 99 okulda toplam 9367 öğrenciye ve nisan ayı içinde 101 okulda toplam 1072 veliye Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci eğitimleri verildi.

Bu proje, çocukların dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı onları koruma amacını taşıyor. Ebeveynler, öğrenciler ve öğretmenler arasında dijital güvenliğe ilişkin farkındalık yaratmayı hedefleyen bu proje, Afyonkarahisar'da hayata geçirildiği için bölgedeki öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin dijital mahremiyet konusunda daha bilinçli hale gelmesine yardımcı oldu.