Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de yaşanan üzücü olayda, akrabalarından eve bırakılmayan ve nezarette kalması gereken Beytocan Akdemir'in, iddialara göre ruhsatsız tabancasıyla Volkan Şenel ve Polat Gezgin'i öldürmesi sonucunda mahkeme süreci başladı. Sanıkların tutuklu bulunan babası İsmail Akdemir ise hastanede kanser tedavisi nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Mahkemede, Beytocan Akdemir'in suçunu kabul ettiği ve öldürme kastı olmadığını, sadece kendini savunmak için ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Ağabeyi Muharrem Baran Akdemir ise suçu kabul ettiğini ancak ağabeylik içgüdüsüyle ifadesini değiştirdiğini ileri sürdü.

Olayda hayatını kaybeden Polat Gezgin ve Volkan Şenel'in babası Selim Gezgin ise, sanıkların kuzenleri olduğunu ve şikayetçi olduğunu belirterek, 2 çocuğunu yıllarca ayakkabı boyayarak büyüttüğünü ifade etti.

25 Eylül'de yaşanan olayda, Beytocan Akdemir'in aldığı tüfekle ateş açması sonucu Volkan Şenel ve Polat Gezgin hayatını kaybetmişti. Sanıklar, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Şimdi ise, mahkeme heyeti duruşmayı erteledi ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Haberde, olayın geçmişi de detaylı bir şekilde anlatıldı. İddianamede, Volkan Şenel ve Polat Gezgin'i kasten öldürmek suçundan ikişer kez müebbet hapis cezası talep edildiği ortaya çıktı. Ayrıca, sanıkların Erhan Şenel'i kasten yaralamaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle cezalandırılmaları istendiği belirtildi.