Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

YSK'nın kesin sonuçlarını açıklamasının ardından, TBMM Genel Kurulu çağrısız bir şekilde yarın saat 14.00'te toplanacak. İlk birleşimde milletvekilleri yemin edecekler. Geçici Başkanlık görevini MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli üstlenecek. Altı en genç üye ise katip üyeliği yapacaklar. Geçici Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimine kadar görev yapacaklar.

TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek ve ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri ant içecekler. Ant içme töreninde yer almayanlar, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecekler. Ant içmekten imtina edenler ise, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacaklar. Milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlayacakları esnada "Anayasa'da yer alan" kurallara bağlı kalacaklarını ve hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarını vurgulayacaklar.

Ayrıca, Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri de devam edecektir.