Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi raylı sistemler alanında öne çıkaracak olan "Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi" (URAYSİM) projesini duyurmuştu. Bu proje kapsamında altyapı çalışmaları hız kazandı ve URAYSİM tüzel kişilik kazandı. URAYSİM'in yönetim kurulu toplantıları gerçekleştirildi ve proje sahasına teknik inceleme gezisi düzenlendi.

URAYSİM, hızlı trenler, konvansiyonel hatlı trenler ve şehir içi hafif raylı sistem araçlarının test edileceği bir merkez olacak. TÜRASAŞ Genel Müdürü ve URAYSİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar, URAYSİM'in Türkiye'ye raylı sistemler alanında çağ atlatacağını belirterek, Eskişehir'in gelişmiş bir raylı sistemler ekosistemine sahip olduğunu ve URAYSİM'in bu alana büyük güç katacağını söyledi. Ayrıca URAYSİM, yerli ve milli üretim anlayışının vizyon projelerinden biri olacak.

Anadolu Üniversitesi Rektörü ve URAYSİM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fuat Erdal ise URAYSİM'in ülkemize ve Eskişehir'e önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, proje kapsamında Ar-Ge merkezi olarak da hizmet vererek, raylı sistemler alanında çalışacak personelin yetişmesini ve istihdamın artmasını sağlayacağını belirtti. URAYSİM, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri için de önemli bir test merkezi olacak.