Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de açıkladığı "Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi" (URAYSİM) projesi için çalışmalar hız kazandı. URAYSİM, 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamına alınarak tüzel kişilik kazandı ve ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. URAYSİM'in ikinci yönetim kurulu toplantısı da TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı ve projenin idari yapılanması ve altyapı süreci ele alındı. URAYSİM'in proje sahasına teknik inceleme gezisi düzenlendi.

URAYSİM, hızlı trenler, konvansiyonel trenler ve şehir içi hafif raylı sistem araçlarının test edileceği bir merkez olacak. TÜRASAŞ Genel Müdürü ve URAYSİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar, projenin Türkiye'yi raylı sistemler alanında çağ atlatacağını vurgulayarak, Eskişehir'in raylı sistemler alanında gelişmiş bir ekosisteme sahip olduğunu belirtti. Yerli ve milli üretim anlayışının vizyon projelerinden biri olan URAYSİM, ülkemizin test maliyetleri için yurtdışına ödediği kaynağın ülkede kalmasını sağlayacak ve Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin raylı sistem araçlarının testi için de önemli bir merkez olacak.

URAYSİM'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, URAYSİM'in projenin ülkemize ve Eskişehir'e önemli katkılar sağlayacağını belirterek, çalışmaların hızlandığını ve proje için yoğun bir mesai harcandığını ifade etti. URAYSİM'in, raylı sistemler alanında personelin yetişmesine ve istihdam açısından da önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.