Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de, iki aylık sevgilisi Tuğçe Can'ı öldüren Onur Kaya'nın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, sanığın 'Kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'Şantaj' suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. 25 yaşındaki Tuğçe Can, ayrılma aşamasında olduğu Onur Kaya tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Sanığın, olayın öncesinde maktul Tuğçe ile görüştüğü ancak reddedilmesi üzerine öldürme eylemini icra ettiği ifade edildi. Savcı, Onur Kaya'nın cinayeti önceden tasarladığını ve hedeflediği eylem ve neticeyi garanti altına almak adına değişik ihtimalleri hesapladığını belirterek cezasını istedi. Duruşma 6 Temmuz'a ertelendi.



Olayın cinayet olduğunun vurgulandığı duruşmada, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasına dair açıklamalarda bulunan avukatlar, adaletin ve gerçeğin tecelli etmesi adına savaşlarını sürdüreceklerini ifade ettiler. Sanığın cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen avukatlar, 6 Temmuz'da adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirttiler. Tuğçe Can'ın ailesi de, katil zanlısının en ağır cezayı alması gerektiğini vurgularken, her gün öldüklerini ve adaletin yerini bulması halinde rahatlayacaklarını söylediler.