Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Çağıl Şekerci, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak cilt kanseri riskine sebep olabileceğini belirtti. Bebekler için ilk 6 ayda güneş kremi kullanımının önerilmediğine dikkat çeken Şekerci, mineral filtreli güneş kremlerinin 6 ay ile 2 yaş arasındaki bebeklerde kullanılabileceğini söyledi. Hatta bulutlu havalarda bile koruyucu krem kullanmak gerektiğinin altını çizdi. Cilt kanseri ve güneş ışınları arasındaki ilişkiye dikkat çeken Şekerci, her yaşta korunmanın önemine vurgu yaptı. bebeklerin kendilerini koruyamadıklarını belirterek, "Mümkün olduğunca güneşe çıkarmayalım. Güneşten koruyucu kıyafet, şapka ve şemsiye kullanalım. İlk bir yaşta güneş gözlüğü kullanmaya izin verilmese bile şapka sayesinde gözleri yüzde 50 oranında koruyabiliriz" dedi.

Şekerci, mineral filtreli güneş kremlerinin güneş ışınlarını yansıttığını ve 2-3 saatte bir tekrarlanması gerektiğini belirtirken, 2 yaşından büyük çocukların mineral veya karma filtreli kremleri kullanabileceğini ifade etti. Ayrıca, her yaşta 30 faktör krem kullanımını önerdi. Şekerci, güneş yanıkları halinde bol sıvı tüketilmesi, cildin nemlendirilmesi ve doğal kumaşlardan giysiler giyilmesi tavsiyesinde bulundu.