Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Borsa İstanbul Fen Lisesi'nde öğrenim gören liseli öğrencilerin el emeği göz nuru projeleri, Robotik ve Kodlama Sergisi adı altında Espark AVM'de sergileniyor. Toplam 23 projenin yer aldığı sergide, Akıllı Okul Sistemi, üç boyutlu yazıcı, dans eden araba, yorgunluk algılayıcı yapay zekâ, filament yapma makinesi ve mekanik robot göz gibi birçok proje yer alıyor. Ayrıca dronlar ve İHA'lar gibi daha karmaşık projeler de teknoloji tutkunu ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Teknofest'te yarışan projelerin de yer aldığı sergide, robot örümcek projelerinin özellikle küçük yaştaki çocukların ilgisini çektiği belirtiliyor. Liseli öğrencilerin bir yıl boyunca emek vererek hazırladıkları projeler, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Sergide yer alan birçok proje, Teknofest gibi etkinliklerde de yer aldı.

Bilgisayar öğretmeni Ahmet Oğuz, serginin 2 Haziran Salı günü akşama kadar ziyaret edilebileceğini söyledi. Öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerinin, gelecekte daha birçok benzer etkinlikte yer alacaklarının göstergesi olarak yorumlanabilir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, Türkiye'de bu alanda yetenekli öğrencilerin sayısının artacağı ve ülkemizin bu alanda da başarılı projelere imza atacağı düşünülüyor.