Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Mesleki Teknik Eğitim Fuarı' düzenledi. Zafer Meydanı'nda yapılan fuar, mesleki ve teknik lisesi öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği stantları içeriyordu. Vali Çelik de buraya ziyarette bulundu ve öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Çelik, öğrencilerin hayallerini ve hedeflerini de sordu, gelecekle ilgili tavsiyelerde bulundu ve gençlerle bir süre sohbet etti. Vali Çelik, fuarın amacının Kütahya'da eğitim veren 14 mesleki ve teknik lisesinin çalışmalarının vatandaşlarla buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Çelik, mesleki ve teknik liselerin önemine dikkat çekti ve mezun öğrencilerin iş bulma kapasitelerinin artmasıyla meslek liselerine yönelimin arttığını belirtti. Kendisi de bir sağlık meslek lisesi mezunu olan Vali Çelik, meslek liselerinin eğitim kalitesi ve öğrencilerin nitelikleri açısından toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda gençlerin yetişmesine katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, meslek liselerine gitmenin, çocukların hayatlarına dair kazanımlarının çok güçlü olmasını sağladığının altını çizdi.

Vali Çelik, ailelere çağrıda bulunarak, çocuklarını meslek liselerine göndermeleri gerektiğini vurguladı. Okulların bu konuda başarılı olduğunu ifade eden Vali Çelik, mesleki eğitimin gelişmesinde Bakanlık politikaları çerçevesinde süreçlerin hızla artacağına inandığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de okulların ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi verdi ve Vali Çelik'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.