Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde uzun süredir yağan sağanak yağışlar sonucu bazı mahallelerde sel ve su taşkınları yaşandı. Bazı evler yoğun selin şiddetiyle yıkıldı ve vatandaşlar mağdur oldu. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, yaşanan afetin oluşturduğu tahribat ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Uğur Tepe, "benim çocukluğum buralarda geçti, çocukluğumdan bu yana böyle bir yağış ve sel görmedim" dedi.

Başkan Tepe, selin vurduğu bölgelerde vatandaşların mağdur olduğunu belirtirken, bazı evlerin yoğun selin şiddeti nedeniyle yıkıldığını söyledi. Ayrıca su taşkınlarının bazı mahallelere karayolu ulaşımını aksattığını ve selin Sancar üzerinden dereye karıştığını belirtti. Bu durumun, Sancar'ın yerleşimlerini tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Tepe, özellikle Çatıören'de dere ağzında bulunan yerleşim yerlerinde yoğun sel akışıyla vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Uğur Tepe, ilçe ve büyükşehir belediyelerinin bütün iş makinelerinin sağlanması ve DSİ ve diğer müdürlüklerin desteğiyle yaşanan sel felaketinin üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtti.

Başkan Tepe, bölgede son bir haftadır yoğun sel yağışlarının yaşandığını ifade ederken, Yarbasan ve Çatıören mahallelerinde mahsur kalan vatandaşlar olduğunu belirtti. Ayrıca selin geçtiği bölgede birkaç evde su baskınları olduğunu söyledi. Başkan Tepe, selin ve selden kaynaklanan tahribatın tarım arazilerinde de hasara neden olduğunu belirterek, kurumların hasar tespit çalışmalarını yapacaklarını söyledi.

Yoğun sel yağışlarının bir anda geldiğini ifade eden vatandaşlar, selin derelere sığmadığını ve bir anda evlerin yıkıldığını belirtti. Bazı vatandaşlar evlerine kadar su baskını olduğunu söyledi.

İlçede yaşanan sel felaketinden dolayı can kaybının olmaması temennisiyle, vatandaşların dikkatli olmaları ve tedbir almaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.