Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıkladığı İstanbul-Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı projesi, iç turizmi hareketlendirmesi bekleniyor. Proje, ülkenin önemli kentleri arasında hizmet verecek ve turizm sektörü ile birlikte vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanıyor. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamasına göre, İstanbul-Antalya arasındaki 714 kilometrelik mesafe, 4 saat 45 dakikada kat edilebilecek. Ayrıca, 347 kilometre mesafedeki Eskişehir ile Antalya arası da sadece 2 saatte ulaşılabilir hale gelecek. Bu da turizm sektöründe olumlu bir gelişme olarak yorumlanıyor.



Turizm sektöründe uzun yıllardır çalışan Osman Yurtan Koşar, projenin Eskişehir'deki turizm camiasına da fayda sağlayacağını belirtti. Bütçe dostu bir alternatif olarak hızlı trenin otobüse göre daha uygun olacağına dikkat çeken Koşar, tatil yapmak isteyen vatandaşların en büyük engellerinden birinin ulaşım olduğunu ve trenin daha kısa sürede, daha ucuz bir ulaşım imkânı sağlayacağını söyledi. İlgili hattın geçtiği illerde turizmi canlandıracağını da vurgulayan Koşar, hızlı trenin popülaritesinin yolun ne kadar kısa olduğuna bağlı olduğunu da belirtti.



Koşar ayrıca, hızlı trenin beraberinde getireceği avantajlardan birinin de misafirlerin tatil sürelerinin uzaması olduğunu söyledi. Özellikle kış sezonunda Antalya bölgesinin hareketleneceğine dikkat çeken Koşar, turistlerin daha uzun süre tatil yapabileceklerini ifade etti.