Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi, yoğun yağışların ardından sel felaketinin vurduğu bölgelerdeki hasarın giderilmesi için çalışmaların başladığı haberleriyle sarsıldı. Seyitgazi'ye bağlı birçok mahalle sel sularına teslim oldu, kuruyan dere yataklarından oluk oluk akan sular önüne ne geldiyse sürükledi. Çatören Mahallesi'nde, büyük bir hasar görülürken, 3 ev yıkıldı. Büyük tarım makineleri sel sularına kapılarak yüzlerce metre sürüklendi. Sel sularının çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan hasarlar mahalleliyi hayrete düşürdü. Bölgede su akışının engellenmesi için set kurma çalışmaları devam ediyor.

Çatören Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Osman Ünal, yaşanan sel felaketinin çok fazla maddi hasara neden olduğunu belirtirken, "Köyümüzde mevcut bulunan sokaklarımız ve su şebekelerimiz zarar gördü. Köyümüzde can kaybı yoktur ancak maddi hasar oldukça fazladır" şeklinde konuştu.

Çatören Mahalle Muhtarı Cengiz Gül ise yapılan açıklamada mahallede bulunan tüm tarım arazileri, duvarlar ve yolların hasar gördüğünü belirtti. Çatören Mahallesi'nin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istediklerini belirten Gül, "Devlet büyüklerimizin yanımızda olduğunu biliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, valimiz, kaymakamımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımıza ben mahalle halkı ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerinde bulundu.