Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen Hisarlı Ahmet Satranç Turnuvası başladı. Belediye, Kütahya Belediyespor Kulübü bünyesinde 16 spor branşında pek çok sporcuya destek sağlamaktadır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da düzenlenen satranç turnuvası, Hisarlı Ahmet Satranç Turnuvası adıyla gerçekleştiriliyor. Turnuvada 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı, açık kategorilerinde yarışmalar düzenlenmektedir. Turnuvanın açılışı, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı tarafından gerçekleştirildi ve yarışmacıların yanı sıra veliler de oldukça heyecanlıydılar.

Satranç İl Temsilcisi İbrahim Okursoy, yaptığı konuşmada belediyenin satranç sporuna olan desteğine ve bu tür organizasyonlar için teşekkürlerini iletti. Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ise "Her yıl Kütahya'mızın bir değerinin ismini verdiğimiz Kültür Sanat Sezonumuza bu yıl da Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Sezonu ismini verdik. 2023 yılında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler de Hisarlı Ahmet adını taşıyacak. Göreve geldiğimizde Kütahya'nın nüfusunu gençleştireceğiz demiştik. Bunda en büyük etkenlerimiz kültür, sanat ve spor projelerimizdir. Özellikle spor dalında çocuklarımızı ve gençlerimizi, sağlıklı birer birey olarak yetiştirme adına göreve geldiğimizde Kütahya Belediyespor bünyesinde olan 5 aktif branşı 16 branşa çıkarmıştık. Satranç da bu branşlar arasındadır ve şu anda 160 lisanslı sporcumuz var. Bu gibi etkinliklerimiz devam edecek. Mahallelerimizde de benzer etkinliklerimiz düzenleniyor. Yaklaşık 40 semt sahamızda, üniversite öğrenci topluluklarıyla işbirliği yaparak etkinlikler düzenliyoruz. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde bulunan sosyo-kültür merkezlerimizde satranç, kitap okuma, tiyatro gibi çalışmalar düzenleniyor. Turnuvaya katılan herkese teşekkür ediyorum ve tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.