Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Zihinsel engelli Fatih Tuna, öğretmeni Selma Metintaş sayesinde topluma kazandırıldı ve şimdi ise bir tiyatro oyununda başrol oynayarak mutluluğunu yaşamaktadır. Fatih, 7 yıl önce Somet Zihinsel Gelişim Derneği ile tanıştı ve önce el işi ürünleri yapmayı öğrenerek yeteneklerini keşfetti. Daha sonra Shakespeare'in zorlu oyunlarından biri olan "Bir Yaz Gecesi Rüyası" oyununda başarılı bir şekilde başrol oynadı. Bugün itibarıyla, derneğin bir parçası olan Fatih, toplum içinde üreten bir birey olarak hayatını sürdürmektedir.

Fatih Tuna, yapılan bir etkinlikte el işi ürünleri sergileyerek yaşadığı mutluluğu anlattı. Öğretmeni Selma Metintaş'ın yardımıyla burada olduğunu söyleyen Fatih, hayatının çok güzelleştiğini ve daha da başarılı olmak istediğini belirtti. Selma Metintaş, okula davet edilen ve bütün gününü odasında geçirmekte olan Fatih'i eğitimle buluşturduklarını, bugün geldikleri noktada ise zor bir tiyatro oyununda başrol oynayabilecek duruma geldiğini ifade etti. Ayrıca Metintaş, Fatih'in diğer günlük aktivitelere de katılarak üretken bir insan olarak toplum içerisinde mutlu bir şekilde yaşadığını sözlerine ekledi.

Somet Zihinsel Gelişim Derneği tarafından düzenlenen el emeği ürünleri sergisi, Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Evi'nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin el emeği ürünleri sergilendi ve ziyaretçiler, beğendikleri ürünleri satın alarak öğrencilere destek oldu. Sergi ise öğrencilerin oluşturduğu koro konseriyle başladı ve üç günlük bir programın ardından sona erdi.