Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi yöneticisi ATAP A.Ş., "Ufuk Avrupa'nın Horızan Wıdera Programı: Pathways to Synergies Çağrısı Projesi" kapsamında bir "Arama Toplantısı" düzenledi. Toplantıda ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç ve Yönetim Kurulu Üyesi Edip Afşar, ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken, Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM) Direktörü Hakan Ünal, Eskişehir YDO Sorumlusu Güliz Ünal, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü'nü temsilen uzmanlar, Arinkom'u temsilen Rabia Taş, Savronik CEO'su Tarkan Uygunuçarlar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden uzman akademisyenler katıldı. Toplantıda, ATAP'ın kapasitesini arttırmanın yanı sıra Ufuk Avrupa Projelerinde konsorsiyumlarda çalışmak için hazırlanacak projenin konusu, hedefleri ve uygun ortaklıklar üzerine istişarelerde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, ETİM Direktörü Hakan Ünal bir sunum yaparak ETİM ve çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, toplantının açılışında, doğru projelerle sanayi ve şehrin ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine vurgu yaparak, "Arama toplantılarında amaç hedefe ulaşmaktır. Doğru projeye doğru noktadan doğru adım atmak hedefindeyiz. Buradan çıkaracağımız sonuçlar bizleri hedefe yönlendirecektir" dedi.

Saraç, ETİM projesine de dikkat çekerek, ATAP ve ETİM'in kıymetli uzmanlarına, şehirlerine ve bölgelerine bir AB projesi getirmek için çalışan herkese teşekkür etti.

ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ise, Ufuk Avrupa projelerinde yer alarak Eskişehir'e önemli fonları getirmeyi hedeflediklerini belirterek, "ATAP olarak Avrupa Birliği ve Sanayi teknoloji bakanlığımız tarafından desteklenen ETİM'i başarıyla yürütmekteyiz. Bizim gibi projelere örnek gösteriliyor ve sürdürülebilirlik anlamında başarı öyküleri yazıyoruz. ETİM'in bundan sonraki geleceği ve ATAP olarak Ufuk Avrupa projelerinde de yer alarak şehrimize önemli fonları getirmeyi hedefliyoruz" dedi.