Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Bilecik'te, Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı'nın katılımıyla Vekaletle Kurban Hizmetleri Toplantısı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı'nın 2023 yılı bilgilendirme toplantısı "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" teması ile gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müftüsü Ali Erhun, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri katıldı.

Toplantı, Osmanlı Camii İmam Hatibi Yunus Emre Kurt'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Müftü Erhun'un açılış konuşmasıyla devam etti. Müftü Erhun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hayatın her alanında var olduğuna değinerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Başta namaz olmak üzere bütün ibadet konuları bizim hizmet alanımızdır. Bu hizmet alanlarından biri de kurban ibadetine rehberlik etmektir" dedi.

Uzmanı Dağlı, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardımlar hakkında bilgilendirme yaparak, vatandaşların vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep ettiğini belirtti. Ayrıca, yurtdışında kesilen kurbanların özellikle Afrika kıtasındaki fakir insanlara ulaştırılmasının çok büyük bir hayra vesile olabileceğine vurgu yaptı. Toplantı, Diyanet İşleri Uzmanı Dağlı'nın '2023 Yılı Vekâletle Kurban Kesimi' sunumunun ardından sona erdi.