Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, orman yangınlarına karşı mücadelede vatandaşların sorumluluğunun büyük olduğunu belirtti. Pikniklerde yakılan ateşlerin kontrolsüz bir şekilde terk edilmesinin, ciddi facialara neden olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Orman Yangınlarına Hazırlık Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda, yangınlarla mücadelede alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Orman varlığının kent ve ülke için büyük bir değer olduğunun altını çizen Vali Yiğitbaşı, herkesin bu değeri korumak için sorumlu olduğunu vurguladı. Vatandaşların özellikle piknik alanlarında yakılan ateşlerin söndürülmesi konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, ayrıca yangın ihbarlarının hızlıca değerlendirilip olayların büyümeden önce müdahale edilmesinin de önemini hatırlattı.

Vali Yiğitbaşı, kamu kurumlarının yangınla mücadele konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesinin de hayati önem taşıdığını belirtti. Toplantıda alınan tedbirler, orman yangınlarına karşı daha etkili bir mücadele stratejisi oluşturulması için değerlendirilecek.