Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'deki İstiklal mahallesinde ara sokaklarda trafik kurallarını hiçe sayarak araç kullanan sürücüler, çevre esnafının tepkisiyle karşılaşıyor. Bölgedeki demir ve taş dubalar sık sık kırılırken, uygun olmayan yerlere park edilen araçlar trafiği aksatıyor. Bunun yanı sıra, yasak olmasına rağmen trafiği tıkamak pahasına yol kenarına araç indiren kamyonlar da zaman zaman sürücüler arasında gerginliğe neden oluyor. Esnaflar, hız yapan ve ters yöne giren sürücülerin vatandaşların canını tehlikeye attığını belirtiyor.

Santral Sokak'taki Meryem Gökçe, sokağın uzun olmasından dolayı hız yapıldığını söyleyerek bir tümsek yapılmasının buna çözüm olabileceğini belirtiyor. Ters yöne giren sürücülerin büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Gökçe, tek yön olan yolda yönüne bakmadığı için motosiklet çarpması yaşadığını söyledi. Esnaf olarak yolun yavaş geçilmesinden ve kazaların önlenmesinden yana olduklarını belirtiyor.

Gülşen Mutlu ise İstiklal Mahallesi'nde gelişigüzel park edilen araçların çekildiğini, ancak buna rağmen sürücülerin park etmeye devam ettiğini belirtiyor. Bölgedeki demir ve taş dubaların sık sık kırıldığından şikayet eden Mutlu, buraların park alanı olmaması gerektiğini ancak bazı sürücülerin bu kurallara uymadığını dile getiriyor. Arada bir kendini bilmeyen dengesiz gençlerin hız yaparak kaza oluşturduğuna da dikkat çekiyor. Dubaların, dükkânların önünün kapanmaması ve insanların park yapamaması açısından önemli olduğunu ifade eden Mutlu, eskiden bu alanın park yeri olduğunu ve dubaların faydalı olduğunu söylüyor.

Eskişehir'deki İstiklal mahallesinde çevre esnafı, trafik kurallarına uymayan duyarsız sürücülere karşı tepkili ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.