Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Gürleyik ve Doğal Tarihi Varlıkları Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde buzulların erimesine dikkat çekmek amacıyla ilginç bir etkinlik düzenledi. Kendisine 'Gürleyik Avatarı' adını veren Gürsoy, basın mensupları ile bir araya geldi ve hazırladığı dekor ve pankartın önünde konuştu. Dernek üyelerinin yardımı ile hazırlanan dekorda oyuncak ayılar ve strafor köpükler kullanılarak kutup ortamı oluşturuldu. Pankart üzerinde ise "Buzulların ve iklimlerin değişmesi" ibaresi yer aldı.

Halit Gürsoy, konuşmasında doğal ortamların korunması için farkındalık oluşturmanın önemine değindi. İklim değişikliği ile birlikte bütün ülkelerde kuraklık, hortumlar, kasırgalar, depremler, yağmurlar, seller ve karbon salımı, betonlaşma ve afetler gibi pek çok sorunun yaşandığını ve bu durumun insan kaynaklı kirlilikten kaynaklandığını vurguladı.

Gürsoy, "Yerküremiz acil durumla karşı karşıya. İklim, insanların ve doğanın uyum sağlayamacağı kadar hızlı ısınıyor. Buzullar eriyor. Özellikle insan kaynaklı kirlilik havamız, toprağımızı ve suyumuzu zehirlemeye devam ediyor" diye ekledi. Gürleyik Avatarı, doğal tarihi varlıkları koruma adına gerçekleştirilen etkinlikler ile birçok çevreciye ilham kaynağı oldu.