Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar'da Çevre ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre Hizmetleri Birliği ve TEMA Vakfı'nın işbirliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Akarçay'da başlayan programda, depremzedeler adına saygı çelengi bırakıldı ve aynı zamanda Akarçay Rekreasyon Alanı'nda çevre temizliği yapıldı. Kano yarışları düzenlenirken aynı zamanda Çevre Mühendisleri isimli tiyatro oyunu da sahnelendi.

Kano yarışmaları ise Belediye tarafından tahsis edilen Kano Merkezinde gerçekleştirildi. Yarışmalar sonucunda dereceye giren sporcular ödüllerini Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in elinden aldı. Kutlamaların ikinci adresi ise Zafer Meydanı oldu. Protokol konuşmalarının ardından, müzik dinletisi ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, programda yaptığı konuşmada, "Sıfırdan Başlıyoruz" temalı Geri Dönüşebilen Atıklardan düzenlenen tasarım yarışması ve Atık Pil Toplama Kampanyasına destek veren okulları ve öğrencileri tebrik etti ve çevre duyarlılığı konusunda Afyonkarahisar'ın diğer büyük şehirlere göre avantajlı olduğunu vurguladı. Zeybek, "TEMİZ DOĞA, YEŞİL ÜLKE, DAHA GÜZEL BİR DÜNYA" parolasıyla yaşanılabilir bir dünyayı sıfır atıkla inşa etme gayesi taşıdıklarını söyledi.

Atık Pil Toplama Kampanyası'nda dereceye giren okullar düzenlenen etkinliklerde ödüllendirildi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bilgisayar, fotokopi makinası ve robotik kodlama hediye edilen okulların yarışmalara ait Zafer Meydanı'nda açtıkları sergiyle program sonlandı.