Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik'te deprem nedeniyle etkilenen vatandaşları anmak için Pelitözü Göledine bir 'Saygı Çelengi' bırakıldı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında yapılan bu etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumu ile başladı ve sonrasında Pelitözü Göledine yapılan çöp toplama etkinliği ve uçurtma etkinliği ile devam etti. İl Müdürü Mustafa Budak, Türkiye Çevre Haftası'nın her yıl farklı bir tema ile kutlandığını belirtti ve 2023 yılı temasının "Temiz Deniz, Temiz Dünya" olduğunu açıkladı. Budak, çevrenin canlı ve cansız varlıkların buluştuğu bir mekan olduğunu ve insanların bu çevreyi bilinçli kullanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çevre kirliliğinin insan unsurundan kaynaklandığını ve dünya üzerindeki canlı varlıkları tehdit ettiğini söyledi.

Budak'ın açıklamasının devamında, çevre bilincine sahip olmanın çağdaş insan davranışı olduğuna ve çevre sorumluluğunu bireysel olarak üstlenmenin yanı sıra toplum olarak da alınması gerektiğine dikkat çekti. Budak, geleceğin düşünülmesi gerektiğini ve çevrenin temiz tutulması ve korunmasının bireysel sorumluluk duygusunun ve çevre bilincinin oluşmasından geçtiğini belirtti.

Son olarak, Budak çevre kirliliğinin doğanın temizleme gücünü aştığını ve insanların bilinçsiz kullanımının bu kirlenmeyi artırdığını söyledi. Bilim insanlarının uyarılarına dikkat çekerek, iklim değişikliğinin dünyamızı nasıl etkileyeceğini açıkladı. Budak'a göre, doğanın korunması ve ekolojik dengeyi korumanın yolu, toplum olarak çevrenin korunmasına önem verilmesinden geçiyor.