Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Vali Ali Çelik, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan ve personelini kabul etti. Bu kabul sırasında Vali Çelik, Çevre Haftası hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte Valilik önünden Belediye önüne yürüyerek farkındalık oluşturma etkinliği düzenlendi. Etkinlik sırasında, öğrencilerin yazılı pankartları ve atılan sloganlarla çevre koruma hakkında mesajlar vererek toplumu bilinçlendirmeye çalıştılar.

Vali Çelik, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, kullan at mantığıyla atılan atıkların denizlerde birikmesinin deniz canlılarıyla atık miktarının aynı orana ulaşacağı uyarısında bulundu. Ayrıca, atıklarla dünyanın üzerine büyük bir naylon geçirildiğini belirtti ve bu durumun iklim değişikliği gibi felaketlere neden olduğunu vurguladı. Vali Çelik, bu durumun önüne geçebilmek için çocukların yarınlarına güzel bir dünya bırakma adına sorumluluk sahibi olmamız gerektiğini söyledi.

Vali Çelik, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık" projesine de değinerek, geri dönüşüm oranının yüzde 27,2'ye yükseldiğini ve plastik poşet kullanımının yüzde 62,4 oranında azaldığını belirtti. Bunun yanı sıra, 19 milyon kişiye sıfır atık eğitimi verildiğini de aktardı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise, temiz bir çevrenin insanlık için önemli görevlerden birisi olduğunu vurgulayarak, temiz bir çevrenin temiz toplum, temiz şehir, temiz gıda, temiz su ve temiz hava demek olduğunu söyledi. Belediye Başkanı, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün kurulmasıyla bu tür etkinliklere daha da ağırlık vermeye başladıklarını belirtti.

Etkinlikler, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Çevre Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, Kütahya Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Gülsüm Güral Kızılay Anaokulu'nun çevre temalı defilesi ve il protokolünün stantlarının ziyaret edilmesiyle tamamlandı.