Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'deki Ziraat Mühendisi Alper Arslanoğlu, yaz aylarında ağaçların budanmaması gerektiğini söyleyerek, budamanın püf noktalarını anlattı. Yaz aylarında budama yapılması tavsiye edilmiyor çünkü sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında budama işlemleri farklılık gösteriyor. Ayrıca budama işlemi yapılırken meyve gözlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Meyve gözleri mümkün olduğunca kesilmemeli çünkü bu gelecek senenin meyvelerinin oluşmasını sağlıyor. Arslanoğlu, ağaçların budama araçlarının da düzenli bakımlarının yapılması gerektiğini belirtti.

Arslanoğlu ayrıca, ağaçların yaprak döktükten sonra Şubat ayının sonuna kadar budama işleminin yapılabileceğini ifade etti. Ancak yaz budamasını önermediklerini belirtti. Bazı vatandaşların ceviz ve üzüm bağları gibi sadece belirli çeşitlerde budama işlemini kabarmaya başlayan gözlere göre gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Ancak diğer meyvelerde yaprakların dökülmesinden sonra budama yapılması önerildi. Arslanoğlu ayrıca, budama işlemi esnasında yaralanmalara neden olabilecek aletlerin dezenfekte edilmesi gerektiğini vurguladı. Budama işlemine ilk defa girecek vatandaşların konusunda uzman biriyle çalışması önerildi.