Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi, itfaiye, 112 Acil Servis ve polis ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen bir yangın tatbikatına ev sahipliği yaptı. Tatbikatta, senaryoya göre hastanenin üst katlarında yangın çıktığı ve itfaiyecilerin hasta tahliyesi bile yaptığı gerçeğini aratmayacak bir senaryo kullanıldı.

Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur yaptığı açıklamada, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile hastane yönetimi iş birliği içerisinde gerçekleştirilen yangın tatbikatının, hastanenin olası afetlere karşı hazırlıklı olduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. Senaryo gereği hastanenin ikinci katında yer alan sterilizasyon ünitesinde çıkan yangın sonrasında yoğun bakım ve ameliyathane gibi kritik birimlerdeki hastaların kısa sürede tahliye edildiği ve yangının tüplerle kontrol altına alındığı açıklandı.

Yangın tatbikatına katılan UMKE, itfaiye ve ambulans ekiplerine teşekkür eden Başhekim Nur, hastanenin afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekti. Gerçekleştirilen yangın tatbikatı da bu hazırlıkların bir göstergesi olarak değerlendirildi.