Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü Eğirdir Gölü Sahili'nde düzenlenen etkinliklerle kutladı. Bu yıl, "Temiz Deniz Temiz Dünya" temasıyla kutlanan etkinlikte, Eğirdir Gölü'nün önemi vurgulandı.

Kutlamalar, Eğirdir'de okul öğrencilerinin çevre temizliği etkinliği ile başladı. Daha sonra otogar yanındaki kordon boyunda devam eden programda, Anaokulu ve 4-6 yaş Kur'an-ı Kerim kursu öğrencilerinin hazırladığı sıfır atık defilesi izlendi. Öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı kostümler, katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Etkinlikte konuşan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, çevre haftasının önemi hakkında konuşarak, "Dünya hepimizin ortak evreni. Allah'ın bize verdiği bu güzellikleri gelecek nesillere taşımak zorundayız" dedi.

Isparta Valisi Aydın Baruş ise, Eğirdir Gölü'nün, Isparta'nın ve dünyanın incisi olduğunu söyleyerek, konuşmasında gölün önemine dikkat çekti. Su azlığı ve iklim değişikliğinin artmasıyla birlikte, göl suyunun azaldığını belirten Baruş, Eğirdir Gölü'nün başta tarım alanlarının sulanması olmak üzere toprak kaynağını beslediğini, Isparta'nın içme suyunda kullanıldığını ve turizm açısından da önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, bir grup dalgıç tarafından gölde dip temizliği yapıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarında, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına Eğirdir Gölü'ne çelenk bırakıldı.