Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de Mehmet Yerebakan'ın kayıp olması nedeniyle 6 ay boyunca süren arama çalışmalarının ardından, Yerebakan'ın 11 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ve barakanın arkasına gömüldüğü iddiasıyla tutuklu sanıkların yargılandığı davada duruşma ertelendi. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Benan Birtane, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı, diğer tutuklu sanıklar duruşmaya katılmadı. Benan Birtane kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve iddiaların kendisine atılmış iftiralar olduğunu söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 26 Eylül'e erteledi.

Mehmet Yerebakan'ın kaybolması olayıyla başlayan arama çalışmaları sonuç vermedi. Yılbaşı gecesi Göktuğ Tamer Kutlusak'ın öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan Görkem Doğan ve Benan Birtane, soruşturma sırasında Yerebakan'ın öldürülmesiyle ilgili ifadeler verdiler. Birtane, mahkemede suçsuz olduğunu ve kendisine iftira atıldığını söylerken, Görkem Doğan ise suçunu itiraf etti. İlk duruşmada Kutlusak'ı öldürdüğü suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkların, ikinci duruşmasında sanıklıklarıyla ilgili belirsizliklerin giderilmesi için erteleme kararı verildi.