Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Elektrikli bisikletlerin özel şarj cihazları dışında farklı şarj aletleri kullanılması ciddi maddi hasarlara ve güvenlik risklerine neden olabiliyor. Umut Can Kalkar gibi bisiklet satıcıları, orijinal şarj aleti kullanımının önemine dikkat çekiyor. Bisiklet bataryasının şarjda bırakılmaması da önemli bir konu olarak vurgulanıyor.



Farklı amperlere sahip akü ve şarj aletleri kullanımının yanlış bir tercih olabileceği, orijinal şarj cihazları dışındaki cihazların bisiklete zarar verebileceği belirtiliyor. Aynı şekilde kaynaktan alınan yüksek enerjinin bisikletin alev almasına veya patlamasına neden olabileceği uyarısı yapılıyor. Başka bir önemli nokta, her akünün kendine özgü bir şarj aletinin bulunması ve buna uygun şekilde şarj edilmesi gerektiği.



Türkiye'de ve bazı ülkelerde ilerleyen günlerde basına yansıyan elektrikli bisiklet ve scooterlar ile ilgili haberler de, sürücü hataları ve şarj kaynaklı yangın ve patlama gibi güvenlik endişeleri yarattı. Genel olarak, elektrikli bisiklet ve scooterların şarj edilirken dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.