Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı'nın başkanlık ettiği bir toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile 'Kardeş Kent' ilişkisi kurulması ve protokol imzalanması için Belediye Başkan Vekili'ne yetki verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında ayrıca, Bilecik Belediyesi'nin aşırı yağışlar nedeniyle yaptığı sosyal yardımlar ve çalışmalar hakkında Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt bilgi verdi. Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği'nin ortak hizmet projesi işbirliği talebinin de görüşüldüğü toplantıda, 3 yıl süreli ortak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve Belediye Başkan Vekili'ne yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Ücret ve Tarife Komisyonu'na havale edilen konular arasında, yabancı uyrukluların nikâh işlemleri için belirlenecek ücretin belirlenmesi de yer aldı. Ayrıca, Bilecik Belediye Meclisi'nin 8 Aralık 2022 tarihli ve 152 sayılı kararının üstyapı onarım ücret bedeli olarak değiştirilmesi için Ücret ve Tarife Komisyonu'na sevk edildi. İmar Komisyonu'na havale edilen konular arasında ise, Bilecik Merkez ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 590 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması kararı yer aldı.