Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de bir adamın öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan iki sanığın yargılandığı dava hakkında savcı tarafından açıklanan mütalaada, "Sanıkların, Murat Dal'ı birlikte öldürdükleri ve suçta kullanılan tabanca üzerinde birlikte hâkimiyet kurdukları anlaşılmaktadır" ifadesi yer aldı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, Murat Dal'ın vücuduna yapılan silah ve bıçak darbeleri sonucu öldüğü belirlendi. Deniz Ö. ve Kemal Selçuk Ö. gözaltına alındı ve tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, hayatını kaybeden Dal ile Deniz Ö. arasında birbirlerine karşı tehditlerin olduğunu ve bu sebepten dolayı Murat Dal'ın öldürüldüğünü belirtti. Savcı ayrıca, sanıkların suçu birlikte işlediklerine dair kanıtlar olduğunu açıkladı.

Savcı, "sanıkların silahın el değiştirmesine ilişkin çelişkili beyanlarda bulunmuş olmaları, olayda neden iki ayrı bıçak kullanıldığının sanıklarca makul biçimde izah edilememiş olması, maktulün elinden alınan örneklerde atış artığı barut izi bulunmamasına rağmen her iki sanığın da el örneklerinde atış artık izinin bulunması, fiziki durumları itibarıyla sanık Deniz'in Murat Dal ile girdiği tüm boğuşma ve fiziki mücadelelerden tek başına galip çıkmasının mümkün olmayışı göz önüne alındığında sanıkların Murat Dal'ı birlikte öldürdükleri ve suçta kullanılan tabanca üzerinde birlikte hakimiyet kurdukları anlaşılmaktadır" dedi.

Sanık deniz Ö.'nün avukatı, müvekkilinin kardeşini korumak için eve gittiğini ve olaya herhangi bir şekilde karışmadığını savundu. Cumhuriyet savcısı, sanıkların tehdit edildiğini belirterek "kasten öldürme" suçundan hapis cezası istedi.