Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sağlık Bakanlığı, bebek ve yenidoğan ölümlerini azaltma hedefiyle, doğumda görev alan ve doğrudan yeni doğan bebeklerle ilgili tüm personelin canlandırma eğitimi almasını amaçlayan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı - NRP) İlimizde uygulanıyor. İkinci eğitim, İlimizde doğum yapan hastanelerde çalışan personele ve daha önce sertifikalandırılmış personelle güncelleme eğitimi olarak yapıldı. Eğitim, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat KORKMAZ'ın açılış konuşması ile başladı ve Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi tarafından organize edildi.

Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, anne ve bebek ölüm oranlarındaki önemine dikkat çekerek İlimizde anne bebek ölüm oranını sıfıra indirme hedeflerinin olduğunu söyledi ve doğumda görev alan ve yeni doğan bebeklerle ilgilenen personelin farkındalıklarını ve bilinçli olarak görevlerini yapmalarını istediklerini vurguladı. Korkmaz, eğitime katılan personelin becerilerinin gelişmesini umduğunu ifade etti.

Eğitim sorumlusu Dr. Canan Doğan'ın sunumundan sonra eğitim başladı. 24 kişilik 2 grup halinde planlanan eğitime yeni katılımcılar ve daha önce eğitim almış olan personel de katılıyor.