Gözden kaçırmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret EttiDiyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret Etti

Afyonkarahisar ve çevresinde hava durumuyla ilgili son veriler, parçalı ve çok bulutlu bir hava beklediğimizi göstermektedir. Ayrıca, yerel olarak kuvvetli olabilecek sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Afyonkarahisar il merkezi ile çevredeki ilçelerin güncel hava durumu şöyledir: Afyonkarahisar, Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İscehisar, İhsaniye, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Şuhut ve Sultandağı ilçelerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir ve yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Sıcaklık değerleri incelendiğinde, en yüksek sıcaklığın Dazkırı ve Evciler ilçelerinde 28 derece olması beklenirken, en düşük sıcaklığın Sinanpaşa ilçesinde 23 derece olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle doğudan hafif, ara sıra orta şiddette eseceği öngörülmektedir.

Yerel halkın ve bölgeyi ziyaret edecek olanların, yerel olarak kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yoğun rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları önemle rica olunur.