Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, haziran ayı toplantısını Yeşilay'ın himayesinde ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Bu toplantıya Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Başsavcı Vekili Yunus Abdullah Tokgöz, sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve ceza infaz kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda kurul üyesi katıldı. Toplantıda, üç aylık süreçte yapılan çalışmalar anlatılırken, bağımlılıkla mücadelede yeni yöntemler ele alındı.

Toplantıda, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında düzenlenen işbirliği protokolü çerçevesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün denetiminde bulunan yükümlülerin, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Merkezinde CNC, makine bakım, kaynak, kalite kontrol ve montaj eğitim programlarına yönlendirilerek istihdamlarına yönelik eğitim aldıkları ifade edildi. Eğitimlerini tamamlayan bazı yükümlülerin sanayi kuruluşlarında işe başladıkları açıklandı. Ayrıca bağımlılıkla mücadele çerçevesinde yeni projelerin görüşüldüğü toplantıda yapılan araştırmalar doğrultusunda denenen ve başarısı kanıtlanmış 'Bağımsızlık Köyü' yöntemi ile bağımlı bireylerin toprakla ve tarım ile uğraşarak yoksunluklarının giderildiği anlatıldı. Projenin Eskişehir'deki yükümlülere yönelik uygulanması için çalışmalar başlatılacağı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, MEGEM ile yaptıkları protokol çerçevesinde yükümlülerin iş sahibi olmaya başladığını ifade ederek, yükümlülerin ekonomik özgürlüklerini kazanmalarının önemli olduğunu belirtti. Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ise, yükümlülerin rehabilite edilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, üniversite olarak Koruma Kurulu çalışmalarına katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koruma kurulu, bağımlılıkla mücadelede yeni yöntemleri ele alarak, Eskişehir'deki yükümlülere yönelik uygulanması için çalışmalar başlattı.