Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Tepebaşı Belediyesi, süt üreticilerine destek olmak amacıyla süt toplama merkezleri kurmaya başladı. Kavacık, Uludere ve Atalantekke mahallelerinde faaliyet gösteren merkezler, her gün 65 üreticinin sütünü toplamaktadır ve toplanan sütler günlük 4-5 ton civarındadır. Süt toplama merkezleri, süt üreticilerine düzenli bir gelir sağlayarak hayvancılık sektörünün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu sayede, Tepebaşı Belediyesi süt üreticilerinin sorunlarını gidererek üretimlerini arttırmaktadır.

Bölgedeki süt üreticilerinin bir araya gelerek kurdukları S.S. Kavacık ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tepebaşı Belediyesi'nin desteği sayesinde süt toplama merkezleri kurmaya karar vermiştir. Bu merkezler, süt üreticilerine düşük maliyetli bir üretim imkanı sunmakta ve sütlerin kalitesini yükseltmektedir. Kooperatif yöneticileri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın desteklerinden memnuniyetlerini belirtmişlerdir.

Bölgedeki süt üreticileri, Tepebaşı Belediyesi'nin desteğiyle hayvancılık sektöründe yükselişe geçti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, süt üreticilerinin yanında olduklarını ve yeni projelerle süt üretimi arttırmayı hedeflediklerini belirtmiştir.