Afyonkarahisar'ın en ünlü lezzetlerinden biri de has etli pidedir.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'ın en ünlü lezzetlerinden biri de has etli pidedir. Bu pide, kıyma yerine kuşbaşı doğranmış dana eti ile hazırlanır. Etin yanında soğan, maydanoz, tuz ve karabiber de kullanılır.

Hamuru ise ince ve çıtır olacak şekilde açılır. Pidenin kenarları kıvrılarak fırına verilir. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürülür ve sıcak olarak servis edilir. Has etli pide, Afyonkarahisar'ın kültürünü ve zengin mutfağını yansıtan bir lezzettir.

Afyonkarahisar Nane pide Fırınları ve salonları, Afyonkarahisar'ın en lezzetli pide ve kebap salonlarından biridir. Fevzi Çakmak (Erkmen Bld.) mahallesinde bulunan bu salon, Afyonkarahisar'ın meşhur etli pidesini ve diğer pide çeşitlerini odun ateşinde pişirerek müşterilerine sunmaktadır.

Kıymalı pide, kuşbaşılı pide, sucuklu kaşarlı pide, kaşarlı pide ve lahmacun gibi seçenekler arasından damak zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Pidelerin hamuru kendi fırınlarında taze olarak hazırlanmaktadır.

Pidelerin yanında , salata ve ayran gibi taze ve doğal ürünler de servis edilmektedir. Nane pide Fırınları ve salonları, paket servis hizmeti de vermektedir. Salonun ortamı rahat ve hijyeniktir. Personel ilgili ve kibardır.

Fiyatlar makul ve ekonomiktir. Nane pide Fırınları ve salonları, Afyonkarahisar'a yolunuz düştüğünde mutlaka denemeniz gereken bir yerdir.

Beytullah usta, işin çıraklığından gelerek pidelerini ustalıkla hazırlamaktadır. Pideleri gurmelerin bile beğenisini kazanmaktadır.